16 april 2014

Familiedag.

Op zaterdag 21 juni 2014 organiseren wij onze slotdag met een evenement in Londerzeel, thuisbasis van de werkgroep Muco Hoopt.

We vullen deze dag boordevol activiteiten van en voor jong én oud(er).

3 straten van ons pittoreske dorpje worden helemaal afgesloten om de veiligheid en gezelligheid van deze dag te garanderen.

Optredens en kinderdorp vinden plaats op en rond het Walschapscentrum, waar je natuurlijk ook steeds terecht kan om de innerlijke mens te verstevigen. :)

Volg ons hier, op Facebook en op Twitter.

 

13 januari 2014

Galapagos krijgt grote subsidie voor muco-onderzoek

Het Mechelse biotechbedrijf Galapagos krijgt van het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) een subsidie van 2,9 miljoen euro voor onderzoek naar mucoviscidose of taaislijmziekte. Het geld zal worden gebruikt om gedurende drie jaar op zoek te gaan naar veelbelovende therapieën en die verder te ontwikkelen tot preklinische kandidaten, zo deelt het biotechbedrijf mee.

Galapagos heeft al een kandidaat-medicijn ("potentiator"), GLPG1837. Het is nu op zoek naar zogenoemde "correctors" die nodig zijn in combinatie met GLPG1837 om de grootste meerderheid van de muco-patiënten te helpen. De subsidie zal het onderzoek naar die "correctors"' financieren. Galapagos verwacht eind 2015 te kunnen starten met klinische studies met een kandidaat-corrector.

Galapagos voert sinds 2005 onderzoek naar taaislijmziekte. In september vorig jaar tekende het biotechbedrijf een overeenkomst met AbbVie om samen medicijnen te ontwikkelen en te commercialiseren. Galapagos kan meer dan 400 miljoen dollar verdienen aan die deal.

 

6 december 2013

 

Doorbraak: behandeling tegen mucoviscidose ontdekt

 

Een belangrijke doorbraak voor de behandeling van mucoviscidose, beter bekend als taaislijmziekte. Nederlandse onderzoekers hebben een methode gevonden om de erfelijke ziekte te stoppen. 

 

Onderzoekers van het Hubrecht Instituut, een onderzoeksinstelling verbonden aan de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen,  kunnen de genetische afwijking in de cellen van patiënten repareren met een speciale gentherapie. Bij die gentherapie worden kapotte cellen gerepareerd in een laboratorium en teruggeplaatst in het lichaam.

 

De gezonde cellen vermeerderen en herstellen zo de erfelijke afwijking in het dna die de erfelijke taaislijmziekte veroorzaakt. Hiermee zouden honderden levens kunnen worden gered.

 

De onderzoekers verwachten nog tien jaar nodig te hebben voordat de methode gebruikt kan worden. De Patiëntenorganisatie spreekt al over een grote doorbraak.

 

2 december 2013

Ticketinfo Clouseau

Tickets in voorverkoop kosten €20 en zijn te koop bij dagbladhandel ‘t Krantje, of te bestellen via het internet.

Prijs aan de kassa: €28.

Er is ook een VIP-programma voorzien.

Prijs is €120 en hiervoor krijgt u:

gratis parking

gratis vestiaire

gratis gebruik van de sanitaire voorzieningen

volledig verzorgd diner, alle dranken ingbegrepen

inkomticket

voorbehouden plaatsen vooraan aan het podium

 

1 december 2013

Kick-off Mucojaar 2014

Vanaf vandaag starten we opnieuw een jaartje vol met feestmarkten en evenementen.

Op 21 juni is er onze familiedag in Londerzeel Sint Jozef, en als orgelpunt sluiten we op 20 september we ons mucojaar af met een concert van Clouseau met volledige band in zaal de Blauvenne.

Kaarten hiervoor zijn vanaf vandaag te koop in ‘t Krantje (aan Station van Londerzeel) en of te bestellen via het internet (klik hier)

We hopen jullie, net zoals de voorgaande jaren, weer even talrijk te mogen ontmoeten!

 

 

30 november 2013

Afsluiting Mucojaar 2013

Op 30 november sloten we het Mucojaar 2013 officiëel af met een feestje voor onze helpende handen en de overhandiging van een cheque voor het mooie bedrag van €11.309,95 aan de Belgische Vereniging voor strijd tegen mucoviscidose.

We willen hierbij nog even alle medewerkers, sponsors en artiesten bedanken, maar natuurlijk ook jullie, ons publiek, om ons de mogelijkheid te geven onze evenementen tot een succes te maken!