1Clouseau

 

 

 

 

 

 

Djembee.

 

"Toubabou Kan" is de naam van de muziekgroep West-Afrikaanse percussie. In de taal Malenke uit Guinee-Conakry betekent dit zoveel als 'muziek van de blanke' , omdat ze blanken zijn die hun specifieke ritmes spelen op de originele instrumenten.

 

Het genre zou je het best kunnen omschrijven als zeer opgewekte up-tempo grooves op djembe , dounouns en krin ; ritmes waarbij het lichaam ongecontroleerd begint mee te bewegen en mensen spontaan beginnen te dansen. De thema's die ze spelen met een bezetting van 8 personen, zijn traditioneel doorgegeven doorheen de generaties. Hier bovenop spelen ze snelle en tegelijkertijd melodieuze solo's.

 

Deze Djembe groep zal optreden : Djembee

 

Van 13.00 uur tot 13.30 uur    Optreden aan de kerk van Londerzeel St Jozef

 

Van 14.50 uur tot 15.10 uur    Optreden aan het Gemeenschapscentrum Gerard Walschap

 

Van 16.10 uur tot 16.30 uur    Optreden aan de kerk van Londerzeel St Jozef.

 

 

 

 

26 april 2014

Wandelzoektocht.

Tijdens onze familiedag op 21 juni organiseren we een wandelzoektocht voor het hele gezin waarmee je een gratis vakantie kan winnen naar Alpenblick, Oostenrijk, op 20 km van Ischgl. 

De tocht is 6 km en onderweg is er een praktische proef en krijg je ook een aantal vragen om op te lossen.

Je kan starten tussen 10 en 15 uur, inschrijving is €3 en het laatste antwoordblad wordt aangenomen om 18 uur (de organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke café’s onderweg...).

Start en aankomst Gemeenschapscentrum Gerard Walschap.

De prijsuitreiking is om 20u15.

 

23 april 2014

Belgian Quo Band.

Ze waren zelf vragende partij om bij ons te komen optreden, dus wie zijn wij om dat niet met beide handen aan te nemen!

Deze mannen brengen een volwaardige tribute aan Status Quo, de kleding, de performance, de choreo en zelfs “de smoelentrekkerij”, alles zit zo perfect, zo strak, bevat zoveel fun en is zoooo sfeervol als een échte Quo-show dat ze officiëel erkend zijn en er zelfs een link naar hun site staat vermeld staat op de enige echte officiële Status Quo website.

Haal dus allemaal zaterdagmiddag om 15u30 die luchtgitaar maar boven en laat je volledig gaan bij deze Belgische Quo-ers!

                                           BelgianQuoBand

19 april 2014

Rommelmarkt.

Van 10 tem 16 uur kan u gezellig rondneuzen en snuisteren op onze rommelmarkt.

We sluiten St.-Jozefstraat, Jan Hammeneckerstraat, Nieuwstraat en Bloemstraat af voor alle verkeer en geven de weg over aan de marktkramers en bezoekers.

Aan het Walschapshuis kan u ondertussen dan ook al genieten van een lekkere pannekoek en een kopje koffie.

Heb je zelf nog een garage of zolder vol spulletjes die je niet meer gebruikt? Kijk dan snel hier even hoe je je plaatsje als standhouder reserveert.